Πρόληψη Παιδικής Παχυσαρκίας

Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα τα ελληνόπουλα βρίσκονται ανάμεσα στο τα πιο παχύσαρκα παιδιά όχι μόνο της Ευρώπης αλλά του κόσμου όλου (πηγή)! Τα ποσοστά είναι πλέον υψηλότερα από αυτά των Η.Π.Α. το κατεξοχήν παχύσαρκο έθνος. Αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό διότι μια τέτοια κατάσταση συσχετίζεται με πολλούς κινδύνους υγείας, τόσο σωματικής (ορμονικές διαταραχές, διαβήτης τύπου ΙΙ κ.α.), όσο και ψυχικής (λόγω στιγματισμού).

Τόσο γονείς όσο και εκπαιδευτικοί χρειάζεται να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν εργαλεία γύρω από την προαγωγή της υγείας και της καθημερινής τροφής των παιδιών.

Από τη μεριά μας προσφέρουμε προγράμματα τόσο για κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς όσο και για παιδιά. Στόχους τους να εμπνεύσουν τα παιδιά, μέσα από έξυπνη διπλωματία να διαλέξουν τα ίδια το πιο θρεπτικό και να απορρίψουν μόνα τους τις “ψευτονοστιμιές”. Η μέθοδος που έχουμε αναπτύξει χρησιμοποιεί το γέλιο και το παιχνίδι, όχι την πειθαρχεία και την απαγόρευση, και έχει φανεί να έχει εξαιρετική ανταπόκριση από τα παιδιά!

Ρίξτε μια ματιά στα διαφορερικά προγράμματα και δείτε πιο σας ταιριάζει καλύτερα.

Οικογενειακές Δραστηριότητες

Η δράση αυτή, που αποτελείται από 4 δίωρες συναντήσεις κατ’οίκον, αποτελεί ιδανική εναλλακτική για οικογένειες που θέλουν να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί κάνοντας κάτι ευχάριστο και επιμορφωτικό για όλους. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Σχολείο γονέων: Γίνομαι η διατροφή που θέλω για το παιδί μου

Ένα σχολείο γεμάτο ιδέες, κόλπα και τρικ! Αν η ώρα του φαγητού μοιάζει με μάχη. Αν το να πείσεις το παιδί σου να φάει φρούτα και λαχανικά μοιάζει ακατόρθωτο. Αν δεν ξέρεις τι να έχεις στο νου σου όταν ετοιμάζεις το γεύμα του. Αν το φαγητό του παιδιού είναι μονότονο γιατί αρνείται να δοκιμάσει νέες … Continue reading Σχολείο γονέων: Γίνομαι η διατροφή που θέλω για το παιδί μου

Θρεπτικά Παιδικά Πάρτυ

Αν δεν έχετε χρόνο προετοιμασίας για το παιδικό σας πάρτα δεν χρειάζεται να τη βγάλετε με πατατάκια, γαριδάκια και αναψυκτικά.. Μπορούμε να ετοιμάσουμε εμείς για εσάς ένα λαχταριστό υγιεινό μπουφέ που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα πιο κοινότυπο όλο ψευτονοστιμιές. Μάθετε περισσότερα εδώ.