Παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση: Θέλω να αδυνατίσω, τι να προσέξω;

Ανεξάρτητα με το ποιο στάδιο βρίσκεστε στη ζωή το να χάσει κανείς κιλά δεν είναι εύκολο. Είτε είστε μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να χωρέσει στα ρούχα της πριν την εγκυμοσύνη, είτε ένας παππούς που θέλει να χάσει μερικά κιλά για να χαίρεται τα εγγόνια του, το αδυνάτισμα πάντα θα απαιτεί αφοσίωση, κίνητρο και την πολλές φορές τρομακτική ωστόσο απαραίτητη αλλαγή στις συνήθειές μας.

Αυτό μπορεί να αποθαρρύνει ιδιαίτερα όσους έχουν να χάσουν αρκετά κιλά. Το πιθανότερο είναι πως κουβαλάτε αυτό το παραπανίσιο φορτίο αρκετό καιρό και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχετε κάνει στο παρελθόν αυτό αργά ή γρήγορα επανέρχεται. Γνωρίζεται ότι είναι σημαντικό για την υγεία και την ψυχολογία σας να επανέλθετε στο φυσιολογικό σας βάρος ωστόσο είστε κουρασμένοι και απογοητευμένοι. Δεν ξέρετε πώς θα βρείτε το κουράγιο να προσπαθήσετε και με τι τρόπο.

Για αρχή, ΜΗΝ ακολουθήσετε το συμβατικό μοντέλο αδυνατίσματος (φάε λιγότερο – ασκήσου περισσότερο). Όπως ίσως έχετε ήδη διαπιστώσει είναι εξαντλητικό τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα και λειτουργεί μόνο βραχυπρόθεσμα. Λεπτομέρειες πάνω στο γιατί οι δίαιτες δεν δουλεύουν εδώ.

Κατανοήστε πως τα παραπανίσια κιλά είναι εκεί ως αποτέλεσμα μικρών καθημερινών συνηθειών. Αν θέλουμε να αποβάλουμε το περιττό βάρος, ας αφήσουμε στην άκρη τις ακραίες απότομες αλλαγές στη διατροφής μας. Ας εντοπίσουμε καλύτερα τις μικρές ωστόσο συχνές και προβληματικές συνήθειες που μας οδήγησαν εδώ, ώστε να τις αντικαταστήσουμε με άλλες πιο υγιεινές ωστόσο εξίσου νόστιμες!

Αλλάζοντας τη διατροφή μας, ένα βήμα τη φορά, το σώμα σιγά σιγά και από μόνο του ισορροπεί στο ιδανικό βάρος.

Με αυτό κατά νου, το να ξεκινήσει κανείς το ταξίδι του αδυνατίσματος γίνεται λιγότερο τρομακτικό. Ειδικά όταν δίπλα μας έχουμε ένα σύμβουλο διατροφής για σύμμαχο αυτό μπορεί να γίνει πιο σύντομο, πιο ευχάριστο και κάποιες φορές ακόμα και διασκεδαστικό!

Στο σημερινό άρθρο θα μοιραστώ μαζί σας τις συμβουλές που δίνω στους πελάτες μου στο ξεκίνημα τους. Εύχομαι να βοηθήσουν και το δικό σας ξεκίνημα!

Η προσπάθεια σας πρέπει να προέρχεται από αγάπη

Αν κάνετε ότι κάνετε επειδή σας το ζητούν οι άλλοι ή επειδή μισείτε το σώμα και την εικόνα σας ξεκινάτε από ένα μέρος αρνητικό που θα σας οδηγήσει σε αρνητικό αποτέλεσμα. Υιοθετήστε ένα πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής επειδή αγαπάτε το σώμα σας, επειδή πραγματικά θέλετε κάτι καλύτερο για τον εαυτό σας. Το αξίζετε εξάλλου.

Σε αυτό το πλαίσιο το τι δείχνει η ζυγαριά ή η μεζούρα έχει μικρότερη σημασία. Επικεντρωθείτε στο πώς αισθάνεστε και θέστε στόχους γύρω από αυτό:

  • Θέλω να μπορώ να κινούμαι περισσότερο και πιο εύκολα.
  • Θέλω να εξαλείψω τις καούρες μου.
  • Θέλω να νιώθω περισσότερη ενέργεια και διαύγεια μέσα στη μέρα.

Τέτοιου είδους στόχοι δίνουν πολύ μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο κίνητρο.

Η αξία σας ΔΕΝ καθορίζεται από ένα νούμερο στη ζυγαρία, στη μεζούρα ή στο παντελόνι.

Μην περιμένετε τις ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Κατανοείτε την αναγκαιότητα να χάσετε το παραπανίσιο βάρος και αυτή τη φορά θέλετε να το κάνετε με αγάπη. Μπράβο σας! Μην περιμένετε όμως να σταματήσει η γη να γυρίζει γιατί εσείς αποφασίσατε να αλλάξετε συνήθειες…

Θα υπάρξουν γιορτές, γενέθλια, διακοπές, δείπνα με φίλους, πειρασμοί δεξιά και αριστερά! Αυτές τις στιγμές θα είναι πιο δύσκολο να κρατήσετε αποστάσεις και να επιδείξετε εγκράτεια. Θυμηθείτε τους στόχους σας και τη διάθεση σας να φροντίσετε τον εαυτό σας!

Τι πραγματικά θέλω; Έχω τόσο ανάγκη μια στιγμιαία απόλαυση; Μήπως “στερώντας” από τον εαυτό μου μια λιχουδιά που μπορώ να έχω και αύριο, τελικά τον φροντίζω καλύτερα;

Το να αποκτήσετε το ιδανικό βάρος απαιτεί χρόνο

Αρκετά συχνά έχω να κάνω με πελάτες που έρχονται στην πρίζα. Είναι προετοιμασμένοι για ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ αλλαγές και διατροφικές επιταγές ΚΑΘΕ είδους. Δεν τους νοιάζει το προσωπικό κόστος, το πώς και το γιατί; Είναι αυτοί που θα κάνουν τα πάντα για να χάσουν τα κιλά γρήγορα. Αρκεί να το ζητήσει ο ειδικός.

Ας το ξεκαθαρίσουμε, ένας σύμβουλος διατροφής δεν δίνει “διαταγές” και δεν περιμένει διατροφική συμμόρφωση από τον πελάτη του. Ένας σύμβουλος διατροφής κάνει προτάσεις, δίνει ιδέες, ανοίγει δρόμους και είναι εκεί στα δύσκολα και στα λάθη για να δώσει κουράγιο και ανακούφιση. Είναι βοηθός, όχι μπαμπούλας, όχι αστυνόμος.

Είναι στο χέρι του πελάτη να πάρει την ευθύνη του εαυτού του και της υγείας του και στο χέρι του συμβούλου να σταθεί συνοδοιπόρος και καθοδηγητής σε μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και αλλαγές επί του ουσιαστικού.

Μιλάμε για ένα ταξίδι μεταμόρφωσης, τόσο εσωτερικής όσο και εξωτερικής, που δεν μπορεί να γίνει στα γρήγορα. Υπομονή και επιμονή λοιπόν! Θα φτάσουμε και θα είναι ωραία…

Λάθη θα γίνουν

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κανείς δεν είναι τέλειος. Όσο αφοσιωμένοι κι αν είστε κάποια στιγμή θα υπάρξουν φορές που θα θελήσετε να χαλαρώσετε την προσπάθεια σας.

Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας με τύψεις! Τα πισωγυρίσματα είναι μέρος της διαδικασίας και πολλές φορές δίνουν καλά στοιχεία στην έρευνά για τη σχέση σας με το φαγητό.

Βγαίνετε λοιπόν κερδισμένοι μιας και σας δίνεται η ευκαιρία να πάρετε μαθήματα και να αποφύγετε τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Θυμηθείτε, κανείς ποτέ δεν ανέβηκε ένα βουνό χωρίς στάσεις στη διαδρομή. Σημασία έχει να επιμείνετε στο στόχο και να συνεχίζετε με συνέπεια την πορεία σας. Μόνο έτσι θα φτάσετε.

Τι κρατάμε;

Είτε επιλέξετε να ξεκινήσετε μόνοι σας την προσπάθεια, είτε μαζί μου στο πλάι σας, θυμηθείτε:

  1. Αγάπη. Κάνετε ότι κάνετε μέσα από αγάπη, επειδή το θέλετε, όχι επειδή πρέπει.
  2. Το περιβάλλον δεν θα αλλάξει για να σας διευκολύνει. Προσπεράστε το.
  3. Χωρίς βιασύνη. Ένα βήμα τη φορά. Επιμονή και υπομονή, επιμονή και υπομονή, επιμονή και υπομονή…
  4. Λάθη θα γίνουν. Αξιοποιείστε τα!

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *