Bodylove προσέγγιση

1. Φροντίδα Εαυτού

Κινητήριος δύναμη στην όλη προσπάθεια είναι η ΑΓΑΠΗ.

Μαζί θα καλλιεργήσουμε αγάπη για τον εαυτό σας, το σώμα σας, την ποιότητα στη ζωή σας.

Κάθε αλλαγή ας πηγάζει από ουσιαστική, μεστή φροντίδα προς τον εαυτό.

Η Φροντίδα Εαυτού δεν είναι το να κάνουμε δίαιτα· δεν είναι το να πεινάμε· δεν είναι το να επιλέγουμε να τρώμε λιγότερο απολαυστικό φαγητό· δεν είναι το να αποφεύγουμε να τρώμε έξω· δεν είναι το να αποφεύγουμε να τρώμε σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή το να αποφεύγουμε κοινωνικές εκδηλώσεις όπου θα υπάρχει φαγητό· δεν είναι το να ασκούμαστε με βασικό σκοπό να κάψουμε θερμίδες ή να κάψουμε λίπος.

Η Φροντίδα Εαυτού έχει να κάνει με το πώς τρώμε, με το πώς και πόσο κινούμε το σώμα μας, με το πώς σκεφτόμαστε και τι λέμε για το σώμα μας, με το πόσο ξεκουραζόμαστε και με το πώς συσχετιζόμαστε με το περιβάλλον μας. Έχει να κάνει με το πώς συμμετέχουμε στη ζωή και στο εδώ και τώρα, αντί να απέχουμε από τη ζωή, με σκέψεις του τύπου «όταν θα… τότε θα…», σε σχέση με το σώμα μας και τα κιλά μας.

Δε χρειαζόμαστε μια καινούργια δίαιτα ή μια μεταμόρφωση στο σώμα μας ή το να «μπούμε σε πρόγραμμα». Πώς θα ήταν, εάν η τροφή και η φυσική κίνηση είχαν να κάνουν μόνο με ευχαρίστηση, ενέργεια, προσωπική απόλαυση και εμπιστοσύνη στο σώμα μας;

 

2. Δελεάζοντας το σώμα για μια νέα ισορροπία

Το σώμα μας ενδέχεται να έχει ισορροπήσει σε αυτά τα κιλά ως αποτέλεσμα:

  1. Ελλιπούς ενημέρωσης πάνω στο τι είναι πιο θρεπτικό
  2. Κακής οργάνωσης σε σχέση με τα γεύματα
  3. Αυξημένης όρεξης για τροφή λόγω πίεσης, κούρασης, στενοχώριας κτλ
  4. Αδυναμίας μπροστά σε συγκεκριμένες τροφές

Στις συνεδρίες μας θα εξετάσουμε καθεμιά από τις παραπάνω αιτίες προσφέροντας επιμόρφωση πάνω σε διατροφικά θέματα, βοήθεια όσον αφορά την οργάνωση των νόστιμων και θρεπτικών  γευμάτων, συζήτησης πάνω σε θέματα που σας απασχολούν πέρα από το φαγητό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία καλλιεργούμε, ένα βήμα τη φορά, μια νέα πραγματικότητα στην καθημερινότητά σας. Σε αυτή την νέα κατάσταση βοηθούμε το σώμα να θελήσει από μόνο του να αποτινάξει τα περιττά κιλά. Και πώς το σώμα επικοινωνεί αυτή τη νέα επιθυμία του; Θα μειώσει την όρεξη για φαγητό, θα πεινάτε δηλαδή λιγότερο από φυσικού σας. Εισέρχεστε δηλαδή σε φυσικό αδυνάτισμα όπου το σώμα επιλέγει, δεν του επιβάλλεται, να φάει λιγότερο.

Λιγότερη πείνα = λιγότερο φαγητό = απώλεια κιλών χωρίς στέρηση και εξάντληση.

 

3. Μια αλλαγή τη φορά

Μαζί θα δουλέψουμε ολιστικά για έναν νέο τρόπο αντίληψης, διατροφής και συμπεριφοράς. Αυτό θα γίνει με μικρές πραγματοποιήσιμες αλλαγές που μπορείτε να υποστηρίξετε ευχάριστα μέσα στην καθημερινότητά σας. Η μια αλλαγή θα διαδέχεται την επόμενη οδηγώντας έτσι σε ένα  προσθετικό και μόνιμο αποτέλεσμα.

Σε κάθε συνεδρία μας θα ξεκινάμε με μια σύντομη ανασκόπηση του προηγούμενου διαστήματος. Στη συνέχεια θα σας καλέσω να επιλέξετε το θέμα στο οποίο θα θέλατε να εστιάσουμε το ραντεβού μας (βιολογία της τροφής, ψυχολογία, πρακτικά θέματα, απορίες κτλ). Με βάση το θέμα αυτό θα εξερευνήσουμε μαζί τρόπους με τους οποίους θα θέλατε να δοκιμάσετε κάποια αλλαγή.

Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να κάνετε τα πράγματα διαφορετικά από δω και μπρος. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να δώσουμε χρόνο στη διαδικασία και να επιτρέψουμε σε κάθε νέα συνήθεια να ριζώσει στην καθημερινότητά σας.

Δείτε το σαν ένα ταξίδι εξερεύνησης που σας οδηγεί σταδιακά όλο και πιο κοντά στην πρόθεση σας. Πώς μπορώ να αναβαθμίσω τις καθημερινές μου συνήθειες ώστε ταιριάζουν τόσο στις προτιμήσεις μου όσο και στο πρόγραμμα μου; Αυτή τη βδομάδα θα δοκιμάσω αυτή τη μικρή αλλαγή. Μου ταίριαξε κάτι τέτοιο; Θα μπορούσα να το κάνω διαφορετικά; Τι έμαθα για τον εαυτό μου μέσα από αυτό;

Ένα ταξίδι εξερεύνησης που σας οδηγεί σταδιακά όλο και πιο κοντά στην πρόθεση σας…

Σε αυτό το όμορφο ταξίδι νέων ανακαλύψεων δεν υπάρχει χώρος για “διατροφολόγιο” και πειθαρχία σε κάποιο πρόγραμμα. Αντίθετα υπάρχει ενημέρωση, διάθεση πειραματισμού, αυτοπαρατήρηση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε ένα εντελώς εξατομικευμένο σχέδιο δράσης που θα δουλέψει σε βάθος χρόνου και με διάρκεια.

 

4. Αποσυμπίεση

Όλοι βιώνουμε λίγο ή πολύ πιέσεις στην καθημερινότητα. Ένα υποτιμητικό σχόλιο, μια πιεσμένη μέρα, ένα καβγάς, κάποιο ατύχημα μπορεί να είναι αρκετά για να σαμποτάρουν μια καλή προσπάθεια.

Μαζί θα μιλήσουμε για τρόπους που ενδυναμώνουν και εμψυχώνουν τον ψυχισμό και θα μάθουμε τεχνικές που απελευθερώνουν την όποια ψυχολογική ένταση. Έτσι θα μπορείτε απερίσπαστα και πιο ομαλά να συνεχίζετε την πορεία σας προς το καλύτερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα δουλέψουμε μαζί βήμα το βήμα για μια νέα πραγματικότητα. Μη σκεφτείτε όμως ούτε λεπτό πως θα είναι εύκολη υπόθεση. Δεν θα χρειαστεί να ζυγίζετε γραμμάρια, να πιέζεστε με τροφές που δεν σας ευχαριστούν και να εξουθενώνεστε στο γυμναστήριο για να κάψετε θερμίδες. Ωστόσο, θα χρειαστεί να μελετήσετε σημειώσεις και βίντεο, θα χρειαστεί να πειραματίστειτε με νέες συνήθειες για να αποφασίσετε τι σας ταιριάζει καλύτερα και το πιο δύσκολο από όλα θα χρειαστεί να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας δίνοντας του χρόνο να επαναπροσδιορίσει την νέα κατάσταση και να απομακρυνθεί από τα παλιά πρότυπα που σαμποτάρουν τη βιολογία και την ευεξία σας.