Αυτή η πίτσα είναι πανεύκολη, πολύ θρεπτική μιας και έχει πολλά λαχανικά (κρυμμένα) και πεντανόστιμη! Αυτό επιβεβαιωμένο από μικρούς και μεγάλους λάτρεις του junk-food, που βλέπουν υγιεινά και αλλάζουν δρόμο!
Μας την έδωσε η τετραπέρατη συνάδερφος Βιολόγος, Ελισάβετ Μενεξιάδου. Την μεταφέρουμε αυτούσια.
Το βασικό μας συστατικό για το ζυμάρι είναι το κουνουπίδι. Ναι καλά διαβάσετε, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ!!!
Η κουνουπιδόπιτσα μας όμως δεν έχει καθόλου όμως την αίσθηση και την μυρωδιά του συγκεκριμένου λαχανικού. Αυτό γιατί πρώτον το κάνουμε τρίμμα και δεύτερον γιατί έχουμε ένα μυστικό συστατικό για καλύψουμε την… κουνουπιδέα… Αυτό δεν είναι άλλο από λίγη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου!
Αφού ετοιμάσουμε τη “ζύμη”, προσθέτουμε από πάνω κόκκινη σάλτσα, επιπλέον λαχανικά (πιπεριά, σπανάκι, καλαμπόκι, μανιτάρια κτλ) και τυρί και είναι έτοιμη.
Πολύ ωραία συνταγή για να γίνει μαζί με παιδιά! Όλο χρώμα, διαφορετικές υφές και κόλπα που θα κερδίσουν την προσοχή τους και θα γίνουν αφορμή για διατροφική εκπαίδευση στο σπίτι!

Μερίδες |
κομμάτια
|
- 2 κούπες κουνουπίδι περασμένο από τον πολυκόφτη (να γίνει σαν κους κους)
- 2 κούπες κίτρινο τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κασέρι, μοτσαρέλα κτλ)
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- αλατοπίπερο αν τα τυριά είναι πολύ αλμυρά κάντε έκπτωση στο αλάτι
- 3 μανιτάρια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 150 γρ. θρυμματισμένη φέτα
- 50 γρ. πελτέ ντομάτας αραιωμένος με λίγο νερό για να απλώνεται εύκολα
- ρίγανη
Συστατικά
|
![]() |
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα.
- Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το κουνουπίδι με τα τυριά, τα αυγά και τη σκόνη σκόρδου. Αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετούμε λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί και σε αυτό απλώνουμε με τα χέρια μας τη "ζύμη".
- Ψήνουμε για ~10' ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
- Όσο ψήνουμε τη βάση, σε μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά τον πελτέ με λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Μετά κόβουμε τα λαχανικά μας.
- Στη ροδισμένη μας βάση, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με το τυρί. Αν θέλετε εδώ μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως σπανάκι ή καλαμπόκι και να την κάνετε ακόμα πιο πολύχρωμη!
- Ψήνουμε για ακόμα ~10'
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πλένουμε το κουνουπίδι μας αλλά μετά το στεγνώνουμε καλά καλά. Αν είναι βρεγμένο η βάση μας θα είναι πιο μαλακή απ' όσο θέλουμε.