Τέλος καλοκαιριού και οι συκιές είναι φορτωμένες!
Υπέροχο γλυκό φρούτο, πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και χαλκού) και αντιοξειδωτικών βιταμινών (vit. Α,Ε,Κ) – πηγή.
Μπορείτε να το απολαύσετε φρέσκο όπως είναι, με τη συνοδεία ξηρών καρπών, με λίγο τυρί (κατίκι, μυζήθρα) ή σε ένα δροσιστικό smoothie!
* Τα ώριμα σύκα διατηρούνται 2 μέρες στο ψυγείο. Αν έχετε πολλά σύκα μπορείτε να τα πλύνετε, να αφαιρέσετε το κοτσάνι και αφού τα κόψετε στη μέση να τα καταψύξετε για χρήση στο μέλλον.
* Η φλούδα μπορεί να αφαιρεθεί ή και να φαγωθεί αν το σύκο είναι αρκετά ώριμο.
ασφαλεια
Τα σύκα είναι αρκετά υψηλά σε οξαλικό οξύ. Καταναλώστε με σύνεση, ιδικά στην περίπτωση που έχετε θέμα με πέτρες στα νεφρά – πηγή.

Μερίδες |
|
- 1 φλ. φυτικό γάλα της επιλογής σας Το γάλα αμυγδάλου ταιριάζει αρκετά
- 2 σύκα φρέσκα ή παγωμένα
- 1/2 μπανάνα ξεφλουδισμένη, κομμένη και κατεψυγμένη
- 1 κ.Σ. καρύδια
Συστατικά
|
![]() |
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ.
- Πολτοποιείστε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε γρήγορη για μερικά λεπτά, έως ότου το μείγμα αποκτήσει λεία υφή.
- Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι και απολαύστε!