Μερίδες |
|
Συστατικά
- 3 αυγά
- 1 χούφτα ντοματίνια
- 1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1 κ.γ. βούτυρο αγελάδος ή άλλο θρεπτικό έλαιο (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας κτλ)
- αλάτι
- πιπέρι
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Κόβουμε τα ντοματίνια κατά μήκος.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Όταν ζεσταθεί το βούτυρο και πρωτού κάψει και μαυρίσει προσθέτουμε τα ντοματίνια με λίγο αλάτι. Ψήνουμε για 3-4' ανακατεύοντας περιοδικά. Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Με τα χέρια μαδάμε τα φύλλα του βασιλικού σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για ακόμα ένα λεπτό.
- Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και χύνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι. Σκεπάζουμε με καπάκι και περιμένουμε 5 λεπτά ή έως ότου η ομελέτα έχει σφίξει ελαφρά από την πάνω μεριά.
- Σηκώνουμε το καπάκι και πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί στην επιφάνεια. Σβήνουμε τη φωτιά.
- Διπλώνουμε την ομελέτα στα δύο και σερβίρουμε.
Μοιραστείτε τη Συνταγή