Ομελέτα με βασιλικό και ντοματίνια

Εκτύπωση Συνταγής
Ομελέτα με βασιλικό και ντοματίνια
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα ντοματίνια κατά μήκος.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  3. Όταν ζεσταθεί το βούτυρο και πρωτού κάψει και μαυρίσει προσθέτουμε τα ντοματίνια με λίγο αλάτι. Ψήνουμε για 3-4' ανακατεύοντας περιοδικά. Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Με τα χέρια μαδάμε τα φύλλα του βασιλικού σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για ακόμα ένα λεπτό.
  5. Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και χύνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι. Σκεπάζουμε με καπάκι και περιμένουμε 5 λεπτά ή έως ότου η ομελέτα έχει σφίξει ελαφρά από την πάνω μεριά.
  6. Σηκώνουμε το καπάκι και πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί στην επιφάνεια. Σβήνουμε τη φωτιά.
  7. Διπλώνουμε την ομελέτα στα δύο και σερβίρουμε.
Μοιραστείτε τη Συνταγή
Διαβάστε περισσότερα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *