Υπάρχει ένα άλειμμα σοκολάτας που μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές;
Για καλή μας τύχη υπάρχει!
Και το συγκεκριμένο έχει καλύτερη γεύση απ’ οποιοδήποτε προϊόν τύπου μερέντα.
Πλούσια γεύση που γλυκαίνει χωρίς να λιγώνει, υπέροχη γεύση σοκολάτας και συμπαγής λεία υφή. Τα παιδιά την λατρεύουν και οι λάτρεις της συμβατικής εκδοχής βρίσκουν ενθουσιασμένοι την υγιεινή εκδοχή της.
Σας εγγυώμαι πως είναι μια συνταγή που θα κάνετε πολλές φορές!

Μερίδες |
βάζο
|
Συστατικά
- 3/4 φλ φουντούκια καβουρδισμένα
- 3/4 φλ κάσιους ωμά και ανάλατα
- 5 κ.Σ. ελαιόλαδο ραφινέ
- 4 κ.Σ. κακάο σκόνη
- 4 κ.Σ. ξυλιτόλη περασμένη από τον πολυκόφτη ώστε να είναι άχνη
- 1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Συστατικά
|
![]() |
Οδηγίες
- Σε ένα δυνατό μπλέντερ πολτοποιούμε τα ξηρά καρπά με το λάδι. Εδώ μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε για να απομακρύνετε ότι κολλά στην άκρη αρκετές φορές. Υπομονή, μετά από 5-10 λεπτά θα έχουμε ένα λείο μείγμα που θα μοιάζει με φυστικοβούτυρο.
- Προσθέτουμε κακάο, ξυλιτόλη και αλάτι και ανακατεύουμε στο μπλέντερ για λίγο ακόμη.
- Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια. Αν το βρίσκουμε το μείγμα σφικτό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα λάδι.
Μοιραστείτε τη Συνταγή