Εύκολα, νόστιμα και πολύ θρεπτικά! Αυτά τα ψαροκεφτεδάκια θα σας κερδίσουν!
Κατάλληλα για νηστεία ή για παιδιά που δεν τρώνε εύκολα ψάρι και λαχανικά.

Μερίδες |
τεμάχια
|
Συστατικά
- κ.Σ. ελεαιόλαδο
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 κουτάκια τόνου σε νερό ή 1/2 κιλό τόνο μαγειρεμένο
- 1/4 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 κ.Σ, μαγιονέζα
- 1 κ.Σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.Σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.Σ. άνιθο ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
Συστατικά
|
![]() |
Οδηγίες
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά ή έως ότου το σπανάκι μαραθεί.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 30΄.
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 οC.
- Στραγγίζουμε τα κουτιά τόνου και προσθέτουμε τον τόνο στο μπολ με το σπανάκι. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τα αυγά, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας διαλύοντας τυχόν μεγάλα κομμάτια τόνου. Όσο πιο λεπτό είναι το μείγμα, τόσο πιο εύκολα θα πλάθεται.
- Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μείγμα και σχηματίζουμε μπαλίτσες τις οποίες τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί μας.
- Ψήνουμε τα κεφτεδάκια τόνου για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Μοιραστείτε τη Συνταγή