Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε καλά πως το αβοκάντο είναι από τα αγαπημένα μου τρόφιμα.
Λατρεύω να το προσθέτω σε σαλάτες, ομελέτες και σμούθι και ξετρελαίνομαι όταν βρίσκω ενδιαφέρουσες συνταγές που το περιλαμβάνουν.
Μια από αυτές είναι και αυτή. Μας την έφερε σε μια από τις συναντήσεις του Σχολείου Βιολογίας της Τροφής η αγαπημένη μας Ειρήνη και όλοι εκπλαγήκαμε από τη νοστιμιά της!
Ιδανική αναλογία κρεμώδους και τραγανής υφής, ονειρική γεύση και ξεχωριστά αρώματα. Μιλάμε για απίστευτα νόστιμη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε ως μεζέ ή συνοδευτικό πιάτο. Κατάλληλη για κάθε φορά που θέλετε να καταπλήξετε τα πλήθη και να κερδίσετε τις εντυπώσεις!!!
Μερίδες |
μπολ
|
- 210 γρ. αβοκάντο
- 100 γρ. πιπεριά φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.Σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.Σ. δυόσμος
- αλατοπίπερο
- φουντούκια χοντροαλεσμένα
Συστατικά
|
|
- Κρατάτε τα φουντούκια στην άκρη και πολτοποιείτε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Δοκιμάζετε και προσαρμόζετε το αλατοπίπερο και τα λοιπά αρτύματα αναλόγως.
- Τοποθετείτε σε όμορφο μπολάκι και πασπαλίζεται με τα φουντούκια.
Αν τη φτιάξετε μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες, αν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα περισσέψει.