Γιορτινή σούπα με παντζάρι

Χειμώνας, ο καλύτερος καιρός για σούπες!

Θα το παραδεχτώ έχω αδυναμία στις σούπες με κρεμώδη υφή, όπου όλα τα υλικά ενώνονται για να δώσουν μια λεία λαχταριστή καταπραϋντική τροφή.

Επίσης θα παραδεχτώ πως έχω αδυναμία στα παντζάρια. Τα βλέπω στους πάγκους τις λαϊκής και τα λιμπίζομαι! Μου είναι δύσκολο να αντισταθώ. Θα υποκύψω και θα πάρω λίγα για το σπίτι, όλο και κάτι θα τα κάνω λέω στον εαυτό μου και έτσι γίνεται.

Αυτή τη φορά είπα να συνδυάσω τις δύο αυτές αγαπημένες επιλογές και να ετοιμάσω μια σούπα με βασικό συστατικό το υπέροχο αυτό λαχανικό. Και μιας και το χρώμα είναι “φανταπλικτικό” που λέει και η μικρή μου αδερφή, την μοιράζομαι μαζί σας αυτές τις μέρες με την παρότρυνση να τη σερβίρετε στο εορταστικό τραπέζι της πρωτοχρονιάς.

Το αποτέλεσμα, τόσο γευστικά όσο και οπτικά, θα αφήσεις τους καλεσμένους σας ευχάριστα ξαφνιασμένους.


Εκτύπωση Συνταγής
Γιορτινή σούπα με παντζάρι
Από τις πιο νόστιμες σούπες που θα φάτε ποτέ!
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τις πατάτες σε κομμάτια όμοιου μεγέθους.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίσουμε για 1 λεπτό πριν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε κατά το δοκούν.
  4. Αφού η σουπίτσα μας κοχλάσει, μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν.
  5. Πολτοποιούμε τα λαχανικά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ελέγχουμε για το αλάτι και το πιπέρι. Η σούπα είναι έτοιμη!
  6. Σερβίρουμε με μπόλικη θρυμματισμένη φέτα και δίνουμε την τελευταία χρωματική και γευστική πινελιά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μοιραστείτε τη Συνταγή
Διαβάστε περισσότερα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *